Er komt een sociaal pand in de Roeselaarsestraat

© Google Maps

De stad heeft besloten om verschillende sociale initiatieven samen te brengen in het pand aan de Roeselaarsestraat 81.

In het pand was eerder kledingketen Focus Brandstore, Jo en later volgde HomeMarkt Keukens als huurder, nu is het de beurt aan Stad Izegem. Deze verhuizing is een stap naar een betere samenwerking en efficiëntie onder de verenigingen die belangrijk werk doen voor de gemeenschap. Tijdens de gemeenteraadsvergadering werd dit nieuws officieel bevestigd. "We willen verschillende sociale initiatieven, zoals de voedselbank, fietsbieb en babytheek, samenbrengen in één pand," aldus schepen Ann Van Essche (CD&V).

Dit nieuwe onderkomen biedt ongeveer 950 vierkante meter aan ruimte, wat voldoende mogelijkheden biedt voor opslag, ontmoetingen en activiteiten. De eerste verenigingen die zullen verhuizen zijn de babytheek en de fietsbieb.  Ook 't Kringske vzw en de voedselbank zullen in het nieuwe pand een plek krijgen. "Omdat je, zoals je weet, bij de verhuizing van de Stamper (voedselbank) veel meer komt kijken, zoals het installeren van een nieuwe koelcel," legde de schepen uit. Dit betekent dat de verhuizing van De Stamper iets langer zal duren.

(Lees verder onder de foto)
© Valentijn Dumoulein

De stad speelt een faciliterende rol in dit proces en heeft een stuurgroep opgericht om de logistiek en organisatie te coördineren. Vrijwilligers worden hierbij actief betrokken. Er wordt een gebruiksovereenkomst opgesteld, waarbij de verenigingen hun eigen structuur behouden. "De financiële impact voor de stad blijft beheersbaar, aangezien we de bestaande subsidies blijven geven," verzekerde de schepen.

Raadslid Balder Clarys (Groen) uitte wel bezorgdheid over de mobiliteit en parkeermogelijkheden rond het nieuwe pand: "Ik hoop dat we geen parkeerproblemen krijgen, zeker op piekmomenten." Schepen Van Essche reageerde hierop met de mededeling dat de mobiliteit ook door een werkgroep verder zal worden bekeken.

De opening van het pand wordt verwacht rond eind september of begin oktober. "Zodra de plannen definitief zijn, zullen we iedereen op de hoogte stellen," concludeerde de schepen. Met deze verhuizing hoopt de stad de samenwerking tussen de sociale initiatieven te versterken en de dienstverlening aan de gemeenschap te verbeteren.

Reacties

Populaire posts van deze blog

De Rijksweg zal aangepakt worden: 'een grondig herstel'

Het wedkantoor Betcenter in de Marktstraat moet verhuizen