Het wedkantoor Betcenter in de Marktstraat moet verhuizen

Archiefbeeld - © Izegem TV

Het wedkantoor in de Markstraat moet binnen het jaar naar een andere locatie verhuizen.

Het wedkantoor van Betcenter Group NV heeft al een tijdje zijn intrek genomen in de Markstraat, maar daar komt een einde aan. Vroeger verliep een vergunning voor kansspelen via de federale kansspelcommissie. De stad had enkel een adviesbevoegdheid. "Na een wetswijziging in 2019 moet de gemeenteraad een *convenant af sluiten als voorwaarde voor een vergunning voor een wedkantoor in de stad. In het verleden is dat al gebeurd voor een wedkantoor in de Roeselaarsestraat.", aldus burgemeester Bert Maertens (N-VA).

Het voorstel is om het wedkantoor te verplaatsen naar een betere locatie in directe samenspraak met de Stad. De nabijheid van de verschillende scholen, de Sint-Jozefskliniek en de Grote Markt en omgeving als trekpleister voor jongeren en kwetsbare inwoners zorgt ervoor dat het stadsbestuur een *convenant afsluit met de ontbindende voorwaarde dat het wedkantoor nog maximum één jaar op de huidige locatie kan blijven.

"Zij willen echt wel inspanningen leveren om ervoor te zorgen dat er bijvoorbeeld weinig tot geen publiciteit aan de gevel zichtbaar is zodat de aantrekkingskracht al iets minder is. Om ervoor te zorgen dat mensen daar niet dingen doen die ze niet mogen doen, is er heel strenge camerabewaking (...) en ook een sas waarbij je eerst je moet legitimeren als volwassene om om binnen te mogen, maar toch stellen wij voor om de vergunning voor het wedkantoor onder de ontbindende voorwaarde van herlokalisering binnen een jaar goed te keuren", aldus Bert Maertens.

"Dan heeft dat bedrijf de kans - als men dat wil, want dan weten we nog niet - om een nieuwe locatie in Izegem te zoeken die wel de goedkeuring van het stadsbestuur wegdraagt".

Het voorstel is algemeen goedgekeurd door de Izegemse gemeenteraad.

*convenant = Een convenant is een overeenkomst tussen de overheid en partijen om bepaalde beleidsdoelen te bereiken, met afspraken over prestaties.

Reacties

Populaire posts van deze blog

De Rijksweg zal aangepakt worden: 'een grondig herstel'

Er komt een sociaal pand in de Roeselaarsestraat