Emelgemnaar Chris Seynaeve behaalt de 6633 Arctic Ultra en steunt daarmee kinderen uit Izegem

© 6633 Arctic Ultra
Chris Seynaeve

Emelgemnaar Chris Seynaeve (43) is erin geslaagt om de finish van de 6633 Artic Ultra volledig uit te lopen.

Deze 6633 Artic Ultra staat ook wel gekend als de zwaarste, winderigste en koudste ultramarathon ter wereld. Aan de start stonden er 16 deelnemers met slechts één iemand die de kracht, het doorzettingsvermogen en de moed heeft gevonden om niet op te geven. Dat de andere deelnemers de eindmeet niet haalden is ook wel begrijpelijk want de organisatie spreekt over een van de extreemste edities.

"Wat begon met een verhaal waar mijn nonkel zei dat hij van een dag op de ander ging stoppen met roken en in 1 jaar ging trainen voor een Iron Man voor James Seynaeve. (...) Ging verder naar verschillende Iron Man in Almere en zelfs Marathon des Sables. Daar stopt het zelfs ook niet want hij deed nu mee aan de zwaarst ultramarathon bij de Arctic Cirle in condities tot -40°C.  Halverwege was hij de enige die nog verder deed en ongelooflijk, maar heel erg waar. Hij heeft het gewoon echt gehaald! Karakter, doorzettingsvermogen, moed, liefde, alles voor goeie doelen. Hij heeft er zoveel voor gedaan, maar hiermee behaalt hij zijn ultieme erkenning en zet hij zijn stempel op de wereld. Zo trots Chris Seynaeve, niet te doen", aldus Lisa Seynaeve.

De ultramarathon was in eerste plaats bedoelt met James Seynaeve, maar die is spijtig genoeg overleden. Het was voor de ultraloper ook een project ter ere van James. Chris wil hiermee zoveel mogelijk kinderen helpen hun boterhamdoos te vullen via het geld dat hij samen met zijn partners en sponsors heeft opgehaald. Iedereen die hiermee kampt kan hem rechtstreeks contacteren via zijn Facebookpagina Iron Force For Children. Enkele lagere scholen in Izegem liepen ook al enthousiast van zijn initiatief en zullen ook steun verkrijgen om het probleem aan te pakken. "Ik ga doorgaan en blijven doorgaan", aldus Chris Seynaeve.

Reacties

Populaire posts van deze blog

De Rijksweg zal aangepakt worden: 'een grondig herstel'

Het wedkantoor Betcenter in de Marktstraat moet verhuizen

Er komt een sociaal pand in de Roeselaarsestraat