Komt er een parkeerhaven voor vrachtwagens langs de Rijksweg in Izegem?

© Izegem TV
De Rijksweg nabij de topturnhal in Izegem.

In het nieuwe plan van de Rijksweg is duidelijk geworden dat er geen parkeermogelijkheidheden meer zullen zijn langs de Rijksweg met veel ellende voor de vrachtwagenchauffeurs die er gewoonlijk hun vrachtwagen parkeren.

"In het nieuwe plan van de heraanleg van de Rijksweg is duidelijk geworden dat er bijna geen parkeermogelijkheden meer zullen zijn langs de weg met veel ellende voor de bezoekers van onder andere het sportcentrum en handelaars langs de N36 maar ook voor de vrachtwagenchauffeurs die er gewoonlijk hun vrachtwagen parkeren", aldus Kurt Grymonprez (STiP).

Weinig actie kan Stad Izegem zelf niet ondernemen aangezien de Rijksweg eigendom is van het Vlaams Gewest, toch ontnam dit schepen Caroline Maertens (N-VA) niet om aan te dringen op de noodzakelijke parkeeraccommodatie: "Het standpunt van het Vlaams Gewesten is eigenlijk dat er geen parkeermogelijkheden meer zijn langs de Rijksweg. Dus hebben wij geëist dat er aan de sportzone en aan de handelaars zone toch nog parkeermogelijkheid komt en daardoor zijn ze momenteel bezig met hun ontwerp aan te passen om toch nog een zone toe te laten."

Studie samen met het WVI

In het verleden heeft de Stad al een studie uitgevoerd met het WVI over de parkeermogelijkheden van vrachtwagens omdat de gemeente toen opzoek wou gaan naar een oplossing voor de vele vrachtwagens rond de bedrijvensites Izegem-Noord en Izegem-Zuid. "(...), dat was in 2018 en daar kwam eigenlijk naar voren dat er eigenlijk niet zo heel veel mogelijkheden zijn om parkeerhavens in te richten in onze stad. En ik zal dan ook voorstellen om dat onderzoek te actualiseren."

Het rapport van 2018 kan je raadplegen via de volgende link: wvi.be/nieuws/stad-izegem-onderzoekt-mogelijkheden...

Reacties

Populaire posts van deze blog

De Rijksweg zal aangepakt worden: 'een grondig herstel'

Het wedkantoor Betcenter in de Marktstraat moet verhuizen

Er komt een sociaal pand in de Roeselaarsestraat