In Izegem zijn er weinig problemen met het nieuwe plan van De Lijn

© Izegem TV
Busstation in de Wolvenstraat

Izegem is uitgeweken van de chaos die in vele andere gemeentes is ontstaan door het nieuwe vervoersplan.

Sinds 6 januari is het nieuwe plan van De Lijn ingevoerd. In veel steden en gemeenten gaat dat uiterst stroef, maar voor Izegem is dat compleet anders. Basisbereikbaarheid is het idee achter dit plan. “Is alles daar magnifiek positief aan? Nee, maar er zijn toch echt wel een aantal heel positieve zaken, grote verbeteringen voor onze stad”, aldus Bert Maertens (N-VA). De Flexibus is de opvolger van de belbus en heeft meerdere haltes in Izegem. Je kunt een Flexibus bestellen via hoppin.be.

"Voor 6 januari kon je in Izegem s’ avonds laat een bus niet meer nemen. Dat was tot 22 uur, maximum 22.30u ook in het weekend was dat zeer moeilijk. Vandaag is dat anders. Vandaag is er een bus op de vaste lijn en de aanvullende lijnen, 's avonds tot ongeveer 23 uur. De vrijdag en zaterdagnacht tot 02.30u. Dat betekent heel goed nieuws voor mensen, jong en ouder die willen uitgaan in Roeselare of Roeselarenaren in Izegem. En wie iets wil gaan eten en dergelijke meer. Die kunnen eigenlijk vandaag de bus nemen en als goedkoopste taxi. Er is ook een grote verbetering voor de mensen in Kachtem: “De frequentie is ook aangepast. Vroeger - voor 6 januari - had hij enkel een bus om de twee uur. Vandaag is dat een uur en In de spits is dat om het halfuur, dus die frequentie zegt enorm toegenomen”, zo zegt burgemeester Maertens “Hetzelfde met de bussen in Emelgem. Daar was al een uur frequentie. Dat blijft zo, maar in de spits is er ook een half uur frequentie die we daar kunnen aan bieden.”

Om verwarring te vermijden: “De belbus halte aan de plataan is vervangen door een flexibus halte eigenlijk hetzelfde paal met een ander opschrift aan de ingang van de Plataan”.

Er zijn slechts 3 meldingen binnen gekomen van mensen die een melding hebben gemaakt over het nieuwe plan van De Lijn in Izegem. Als je zelf nog een melding hebt kan dat via melding.izegem.be en bij voorkeur via de website delijn.be.

Reacties

Populaire posts van deze blog

De Rijksweg zal aangepakt worden: 'een grondig herstel'

Het wedkantoor Betcenter in de Marktstraat moet verhuizen

Er komt een sociaal pand in de Roeselaarsestraat