Izegem Tribes zijn kampioen in de eerste editie van BNL Football League Junior

© Willem Vancompernolle
Izegem Tribes Youth Academy na de finale.

Tijdens de allereerste editie van de BeNeLux Football League Junior Championship werd Izegem Tribes Youth Academy kampioen!


De BeNeLux Football League Junior is een competitie waar de beste American-Football jeugdteams van België, Nederland en Luxemburg het tegen elkaar opnemen. De finale speelde zich af in Brussel met een thuismatch voor Brussels Football Academy Daemons. Met een mooie 42 - 06, waarbij de Izegem Tribes er met een prachtig eindstand er met de winst vandoor ging, hebben ze de finale vol trots kunnen eindigen.


Weken en zelfs maanden van voorbereiding en ondersteuning kwam erbij tepas: “Dit is eentje voor niet alleen spelers en coaches maar de volledige club en fans! Maar natuurlijk heel trots op hoe de spelers zich ingezet hebben en er volledig voor gegaan zijn!”, aldus voorzitter en coach van Izegem Tribes Ewout Nuyttens.


"Ik denk dat we het eigenlijk wel heel erg verdiend hebben. We hebben keihard gewerkt als team, zowel op het veld als naast het veld. We waren niet alleen op training bezig met football, maar ook buiten het veld waren we ermee bezig. Eigenlijk het hele seizoen werd football ons leven, dat was opstaan en gaan slapen met football", aldus Imano De Jaeger, speler bij Izegem Tribes Youth Academy. "Voor mij was dat net iets minder omdat ik in het voorseizoen een blessure heb opgelopen. En me eigenlijk pas later in het seizoen heb aangesloten. Maar je merkt toch wel dat we ook in het voorseizoen hebben wij veel meer games gespeeld, hebben we veel meer gespeeld dan welke ploeg in de League dan ook. Dus we hebben ook wel harder gewerkt dan wie dan ook in de competitie. Dat hebben we ook te danken aan onze coaching, maar ook eigenlijk aan onszelf. We hebben harder gewerkt en hebben veel meer Preseason Games gespeeld."


"Onze coaching heeft heel hard getoond 'jullie moeten hard werken', we hebben heel vaak de backline gezien, we werden heel vaak gestraft, maar dat is goed. Want hoe meer dat ze je achteruit duwen, hoe harder je wilt terug komen. Dat was eigenlijk ook de drive die we hadden. De sfeer, het team, de community, de love die iedereen had, iedereen was ook zoveel mogelijk aanwezig, we hadden eigenlijk ook gewoon een geweldig team en de support die we kregen zowel van de coaches, supporters als medespelers. Dat is gewoon bijna niet te vinden."


De finale wedstrijd

"We hebben gedomineerd van begin tot einde. We hebben de eerste helft geen enkel punt toegelaten op defense. En eigenlijk het enige punt dat we toelieten was op special team, dus eigenlijk dat ze hem binnenbrengen op een kick off return. Wat eigenlijk ook echt heel mooi was van hen. Dat kwam eigenlijk door een fout wat we maakten doordat wij een bepaalde fuck up deden, maar dat is allemaal oké", zo zegt Imano. De plannen voor volgend seizoen zijn duidelijk: "Fouten maken is menselijk, maar die moeten er eventueel wel uit voor volgend seizoen. Zodat we wel back to back kunnen gaan. Dat is natuurlijk wel het doel, om volgend jaar opnieuw kampioen te worden."

Reacties

Populaire posts van deze blog

De Rijksweg zal aangepakt worden: 'een grondig herstel'

Het wedkantoor Betcenter in de Marktstraat moet verhuizen

Er komt een sociaal pand in de Roeselaarsestraat