9 spelers van Izegem Tribes Youth Academy mogen België vertegenwoordigen in Spanje | Izegem TV

© Izegem Tribes Youth Academy
Izegem Tribes Youth Academy vanuit Spanje

Deze 9 spelers van Izegem Tribes Youth Academy mogen zaterdag België vertegenwoordigen in Spanje.

Het zijn Jari Joos, Tristan Creteur, Noah Allosserie, Barodon Balabani, David Vandromme, Robbe Colpaert, Bjorn de Temmerman, Yorre Desmet en Imano De Jaeger die donderdag 6 april in de avond zijn vertrokken naar Spanje om daar België te gaan vertegenwoordigen. Ook hoofdcoach Ewout Nuyttens is mee als coach voor het 'Beglian Junior Barbarians', het nationale jeugd team American football die is gevormd voor zaterdag.

De selectie is gebeurd door verschillende combines, dat zijn trainingskampen waar er vanuit een pool van meer dan 60 spelers de 45 beste gekozen zijn voor België te vertegenwoordiging in Spanje. De eerste game voor België zal tegen Spanje zijn, vervolgens ook nog tegen Zwitserland en Tsjechië. Zondag zouden de spelers in de late avond terug moeten zijn in België.

Voor de spelers is deze reis naar Spanje ook meteen de kans om aandacht te trekken en hun connecties uit te breiden onder spelers en met verschillende coaches in contact te komen. Spanje heeft al iets verder in de American football -wereld dan België, dus het kan er voor de spelers wel eens erg interessant gaan worden.

Wie wil kan de wedstrijden volgen via het YouTube kanaal van: Federación Española de Fútbol Americano

Reacties

Populaire posts van deze blog

De Rijksweg zal aangepakt worden: 'een grondig herstel'

Het wedkantoor Betcenter in de Marktstraat moet verhuizen

Er komt een sociaal pand in de Roeselaarsestraat